Sunnuntaina 8.4. visiitti Himejin linnaan, joka on UNESCO:n maailmanperintölistalla. Tätä linnaa kutsutaan valkoisen haikaran linnaksi, koska se kuulema muistuttaa lentoon lähtevää haikaraa (?), ja sitä pidetään Japanin kansallisaarteena. Se onkin Japanin parhaiten säilynyt keskiaikainen linna. Se on rakennettu puolustuslinnaksi vaiheittain vuosina 1333 - 1580. 
Se ei ole kuitenkaan koskaan joutunut sotaan eikä siellä onneksi ole ollut tulipaloja, joten se on alkuperäisessä kunnossa. 

Tässä alueen opaskartta.

520684.jpg

Itse linnassa ei ole kukaan asunut, vaan linnanherrakin asui sivusiivessä. Sivurakennuksia onkin monta aina viljavarastoista alkaen ja päättyen taloon, joka on erityisesti varattu harakirejä varten. Linnan rakennusmateriaalina on seetripuu, ja ulkoseinät on rapattu valkoiseksi. Perustukset ja muurit on tehty luonnonkivestä. Linnaa ympäröi leveä vallihauta.

513259.jpg
------------------------------------









Linnassa on seitsemän kerrosta, vaikka ulkoa päin näyttäisi olevan vain viisi. 

513250.jpg

Kalanpyrstöt katoilla suojaavat tulipaloilta ja tämän rakennuksen kohdalla suojaus onkin ollut tehokasta.

520681.jpg
------------------------------------------



Linnan puistossa kukkivat sadat kirsikkapuut.

513252.jpg


520715.jpg


Sisällä linnan parissa alemmassa kerroksessa on muutamia samurai haarniskoja, aseita ja muitakin vanhoja esineitä, mutta ylimmät kerrokset ovat tyhjät ja portaikot ovat jyrkkiä ja kapeita, mataliin ovenkarmeihin saattoi helposti kolauttaa päänsä, ellei huomannut olla varovainen.  Ylimmässä kerroksessa on alttari, johon japanilaisen tavan mukaan heitetään muutama kolikko, sitten kumarretaan kaksi kertaa syvään ja lyödään käsiä yhteen kahdesti (jotta kiinnität jumalien huomion itseesi). Sitten vain 
esittämään toivomuksia. 


Maisema korkeimmasta tornista on kyllä upea. Tässä näkyy linnan edustalla oleva kukkiva puisto ja Himejin kaupunki. Ihmiset tulivat juhlimaan kirsikankukkajuhlaa eli hanamia ja levittivät sinisiä pressujaan puiden alle. Juhlat jatkuvat läpi yön ja niin kauan kuin kirsikkapuissa kukkia riittää.

520676.jpg





*******************************************************************************